Kayıtlar



yağlı kağıtta hamsi kızartma

Resim
Yağlı kağıtta hamsi kızartma nasıl yapılır? Sağlıklı beslenmek isteyenler veya diyet yapıp fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin on numara yemeği yağlı kağıt kullanarak balık pişirmektir. Yağlı kağıt üzerinde balık pişirmenin sayısız yararı vardır. Fazla yağ israfı yoktur, evde balık kokusu olmaz, fazla miktarda balık kullanılmaz ve daha nice sayısız faydası vardır şu yağlı kağıtın. İhtiyacınız kadar hamsiyi temizleyip yıkayın ve süzün. Yıkanmış hamsileri yağlı kağıt yayılmış tavaya koyun. Üzerine tuz, karabiber, pul biber, birkaç damla sıvı yağ serpin ve karıştırın. Orta ateşte balığın bir yüzünü isteğinize göre kızarttıktan sonra diğer yüzüne döndürün, balığın döndürdüğünüz yüzeyini de kızartın ocaktan alın. Afiyet olsun.


taze börülce yemeği

Resim
Zeytinyağlı taze börülce yemeği tarifi, tencerede nasıl yapılır? Bir kilo temizlenmiş ve isteğe göre doğranmış taze börülce, yedi çorba kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış bir kuru soğan, 200 gr. rendelenmiş domates, bir tatlı kaşığı domates salçası, iki su bardağı sıcak su, bir tatlı kaşığı tuz yemeğin pişmesi için gerekli olan malzemelerdir. Tencereye sıra ile zeytinyağını, soğanı, salçayı, domatesi koyun ve kavurun. Peşinden taze börülceyi, iki su bardağı sıcak suyu, bir tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve karıştırın. Ocak ateşini yükseltin, tencereyi bir iki dakika fokurdatın ve kapağını kapayın. Ardından ocağı tamamen kısın. Kısık ateşte yemeği 1 saat pişirin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.


kapya biberli kabak yemeği

Resim
Kapya biberli kabak yemeği tarifi, nasıl yapılır? Her çeşit (sakız kabağı, girit kabağı gibi) taze kabak kullanılarak kapya biberli kabak yemeği yapılır.  Deneyecek olanlara afiyet olsun. 650 gr. sakız kabağı, 130 gr. soğan, 2 diş sarımsak, 200 gr. domates, 200 gr. kapya biber, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası (15 gr.) 1.5 çorba kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz, birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon ve 1 su bardağı sıcak su. Malzemeleri bildiğiniz şekilde doğrayın ve yemeği yapacağınız tencereye koyun. Üzerine pirinci, baharatları, tuzu, suyu ve zeytinyağını ekleyin. Malzemeleri kaşıkla karıştırı ve tencereyi ocağın üzerine alın. Yüksek ısıda tencere alttan kaynamaya başlayınca kapağını kapayın ve ocağı iyice kısın. Kısık ateşte yemeği 25 dakika pişirin ve ocağı söndürün. İsterseniz yemeğin üzerine doğranmış dereotu veya maydanoz serpebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

ıslatmadan buğday pişirmek

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

karnabahar kavurması