kapuska tarifi kıymasız

Bu kapuskayı yapıpta yemeyen, kendini kapuska yememiş saysın!

Kapuska tarifi kıymasız, pirinç veya bulgurlu nasıl yapılır? Kapuska beyaz lahana ile etli veya etsiz tencerede, düdüklü tencerede yapılır. Kapuskanın sade yapılmasından başka kemik suyu ya da kemikli kaburga ile yapılanının tadına doyum olmaz. Kapuska tarifimdeki malzemelerle pirinçli veya bulgurlu kapuska yemeğini tencerede yapabilir ve sonuçtan memnun kalırsınız. Afiyet olsun.

Kapuska yemeği malzemesi:
  • bir kilo beyaz lahana
  • bir çay bardağı zeytinyağı
  • bir iri kuru soğan
  • bir çorba kaşığı silme dolu domates salçası
  • iki kaşık dolusu bulgur (iri)
  • bir tatlı kaşığı pul biber
  • üç su bardağı sıcak su
  • bir buçuk tatlı kaşığı tuz

Tencerede bulgurlu kapuska yemeği yapımı:
  1. lahanayı, soğanı doğrayın
  2. yağ içinde sırayla soğanı, salçayı, bulguru kavurun
  3. üzerine lahanayı, pul biberi, tuzu ilave edin karıştırın
  4. tencereyi kapayın 10 dakika kısıkta lahanayı kendi haline bırakın
  5. süre sonunda tencereye 3 bardak sıcak su koyun, karıştırın
  6. tencereyi bir kez fokur fokur kaynatın
  7. kapağını kapayın, ateşi iyice kısın
  8. kısıkta yemeği 1 saat pişirin ve ocaktan alın
afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek