kapya biberli kabak yemeği

Kapya biberli kabak yemeği tarifi, nasıl yapılır? Her çeşit (sakız kabağı, girit kabağı gibi) taze kabak kullanılarak kapya biberli kabak yemeği yapılır.  Deneyecek olanlara afiyet olsun. 650 gr. sakız kabağı, 130 gr. soğan, 2 diş sarımsak, 200 gr. domates, 200 gr. kapya biber, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası (15 gr.) 1.5 çorba kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı tuz, birer çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon ve 1 su bardağı sıcak su.

Malzemeleri bildiğiniz şekilde doğrayın ve yemeği yapacağınız tencereye koyun. Üzerine pirinci, baharatları, tuzu, suyu ve zeytinyağını ekleyin. Malzemeleri kaşıkla karıştırı ve tencereyi ocağın üzerine alın. Yüksek ısıda tencere alttan kaynamaya başlayınca kapağını kapayın ve ocağı iyice kısın. Kısık ateşte yemeği 25 dakika pişirin ve ocağı söndürün. İsterseniz yemeğin üzerine doğranmış dereotu veya maydanoz serpebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek