taze börülce yemeği

Zeytinyağlı taze börülce yemeği tarifi, tencerede nasıl yapılır? Bir kilo temizlenmiş ve isteğe göre doğranmış taze börülce, yedi çorba kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış bir kuru soğan, 200 gr. rendelenmiş domates, bir tatlı kaşığı domates salçası, iki su bardağı sıcak su, bir tatlı kaşığı tuz yemeğin pişmesi için gerekli olan malzemelerdir.

Tencereye sıra ile zeytinyağını, soğanı, salçayı, domatesi koyun ve kavurun. Peşinden taze börülceyi, iki su bardağı sıcak suyu, bir tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve karıştırın. Ocak ateşini yükseltin, tencereyi bir iki dakika fokurdatın ve kapağını kapayın. Ardından ocağı tamamen kısın. Kısık ateşte yemeği 1 saat pişirin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik