tencerede parça tavuk haşlama

Tencerede parça tavuk haşlama nasıl yapılır? Tavuk haşlarken ne kadar az su kullanılırsa tavuk eti daha lezzetli olur. Bütün tavuk haşlarken kullanılacak su miktarı parça tavuğa göre fazla olacaktır. Bu durumda tavuğu bütün değilde parçalayarak haşlamak daha doğru seçimdir.

1.5- 2.0 kilo bir market tavuğu tencerede 1.5 saate haşlanır. Ocağın en büyük gözü üzerinde kısık ateşte  tencerede tavuğu haşlarsanız 2 su bardağı su tavuk pişinceye kadar buhar olur uçar gider. Bu sebeple tavuğu haşlarken kafadan 2 su bardağı suyu ocak için koymalısınız. Bu iki bardak suyu koyduktan sonra üzerine istediğiniz miktar suyu ekleyebilirsiniz.

Biz tencerede parça tavuk haşlarken tavuğun üzerini kapatacak kadar soğuk su ekleriz. Bu durumda tencereye 2.5 su bardağı su eklediğimizde bu miktar su tavuğun haşlanmasına yeter. Zaten tavuk haşlanırken kendi suyunu salacaktır. Marketten aldığınız tavuğun yarıdan fazlası sudur. Geriye kalan ise kemik ve tavuk etidir.

Ağızınızın tadıyle market tavuğu yemek isterseniz; Türkiye Tarım Kredi Kooperatifinin marketinden köy-tav marka tavuk alın, pişirin kaygısızca çoluk çocuk yiyin. İnsan sağlığına zararlı hiçbir  madde tavuk üretiminde kullanılmıyor. Afiyet olsun.l

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek