karnabahar kavurması

Karnabahar kavurması nasıl yapılır? İhtiyacınız kadar karnabaharı temizledikten sonra, kuşbaşı doğrayın veya karnabaharı koçanından dal dal ayırın. Hazırladığınız karnabahar parçalarını buhar sepetinde haşlayın ve bir kaba alın. Tavada istediğiniz yağı eritin ve karnabaharı hafif pembemsi renk alıncaya kadar kavurun. Üzerine dilediğiniz baharatı,tuzu ve limon suyunu ekleyin.

Resimde görünen karnabahar kavurması (200 gr.) tek kişiliktir. Karnabahar buhar sepetinde on dakika haşlanmış. Haşlanan karnabahar 10 gr. tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembe renk alıncaya kadar tavada kavrulduktan sonra; 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 fiske karabiber, 1 fiske pul biber, yeter miktarda tuz kullanılarak tatlandırılmıştır. Diyet yapanlar veya sağlıklı beslenenler için iyi bir tercih, afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek