yağsız kavrulmuş pirinç pilavı tarifi

Yağsız kavrulmuş pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır? Öncelikle sağlıklı beslenenler, verdikleri kiloyu tekrar almak isyemeyenler, diyete başlayanlar ve diyetine devam edenler bu tarif size, bize, hepimize adandı. Bu tarifi kullanarak baldo pirinçle pilavınızı yapar, tüketirseniz; bir kepçe (100 gr.) pilavdan 80 kalori almış olursunuz. Bir tabak pilva göre diyet için 80 kalori alımı çok iyi ölçüdür.

İhtiyacınız kadar pirinci yıkayın süzün ve teflon tavaya koyun. Orta ateşte karıştırarak pirinç taneleri beyazlaşıncaya kadar kavurun. Yaklaşık bu süre 4 dakikadır. Pirinci kavururken duman çıktığını fark ederseniz ocağı söndürün. Çünkü pirinç kavrulmuştur, kavurmaya devam ederseniz pirinç yanmaya başlar. Kavurduğunuz pirinç şişmiş ve beyaz olmalıdır.

Kavurduğunuz pirinç ile salma yöntemi ile pilav yapabilirsiniz. Yağda kavurarak biz pilav yapmadık, bu sebeple önermeyiz. Dikkat etmeniz gereken ise, bu şekilde kavrulmuş pilav yaparken 1 ölçek pirince 3 ölçek su kullanmalısınız. Yağ, tuz ve pişirme süresi kendinize kalmış. Biz bir su bardağı pirince 3 su bardağı su, 40 gr. yağ, 1 tatlı kaşığı tuz kullanıyor ve kısıkta 15 dakikada pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek