pirinç pilavı pişirme zor iştir

Pirinç pilavı pişirme zor iştir. Herkes pilav yapar fakat, doğru yapanı pek az bulunur. Alışılmış, her insanın bildiği pirinç pilavı ağıtı vardır. Pilav başında bu ağıt yakılır. Sizi bilmem ama, çok pilav ağıtı dinledim ve çokca pilav ağıtı yaktım. Mesele şu, pilavın kuru olmuş, diri olmuş, lapa olmuş, pirinçler birbirine yapışmış, tane tane olmamış gibi sözler pilav ağıtı tekerlemeleridir. Doğru pilav nasıl olur, bunu bilen varmı? bilmem.

Pirinç pilavı pişirme işi şakaya gelmez.  Önce doğru pirinci seçeceksin. Arkasından doğru pilav pişirme yöntemini seçeceksin ve en önemlisi iyi pilavın nasıl olduğunu bileceksin. Rivayetler muhtelif, çoğu insan, iyi pirinç pilavının mevlüt pilavı olduğunu söyler. Bu bir fil tarifidir, file hangi taraftan baktığınıza bağlı olarak fil tarif edilir. Evinizde pirinç pilavı nasıl yapılıyorsa, sizin doğru pilavınız odur. Karşılaştığınız bütün pirinç pilavlarını doğru pilavınızla karşılaştırırsınız. 

Pirinç pilavı salma, kavurma, buharda pişirme ve sonradan icad edilen çektirme yöntemiyle pişirilir. Pilav yapmasını bilen veya bilmeyen, mutlaka bu dört yöntemden biri ile pirinç pilavını pişirir. Pilav ölçü, ısı ve tat alma işidir. Bu üç olmazsa olmaz, bir araya gelmediği zaman doğru pilav pişirilmez ve pilav ağıtı yakılmaya devam eder. Sözü uzatmaya gerek yok. Pirinç pilavı pişirmeye meraklı iseniz ve doğru pilav pişirmek istiyorsanız; bu linke tıklayın ve doğru pirinç pilavınızı pişirin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

taze yaprak nasıl haşlanır

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek