çektirme pilav


Çektirme pilav pişirme yöntemi, pilavını beğendiremiyenlerin can simiti. Pilav'ın tane tane olmamış, pirinçlerin birbirine yapışmış, görmüyon mu lapa olmuş, canım diri kalmış laflarını ters yüz eden çektirme pilav favorim. Çektirme pilavı kaşıktan dökerken, pirinçler tabağa tane tane pike yapar. Çektirme pilav yapımında risk yoktur. Aynen, bildiğin pirinç pilavını pişirir gibi, çektirme pilavı pişireceksin. Yapman gereken; pirince su verdikten sonra, tencereyi kısık ateşte 10 dakika tuttuktan sonra altını kapatacaksın. Pilavı dinlendirdikten sonra, karıştırıp sofraya koyacaksın.

Çektirme sade pirinç pilavı yapımı: Bir su bardağı pirinci, bir çimdik tuzlu ılık su içinde yarım saat ısla. Peşinden nişastası çıkana kadar yıka ve süz. İstediğin miktar yağ içinde pirinci 3-5 dakika kavur. Suyunu (1.5 bardak) ver, tuzunu at ve tencereyi bir defa fokurdat. Kapağını kapa ve ateşi iyice kıs. Unutma saate bak ve 10 dakika bitiminde ocağı söndür. Bırak tencereyi yerinde işini yapsın. 15 dakika boyunca sen ne yaparsan yap, tencereye dokunma. 15 dakika sonra tencereyi alt üst et ve pilavla işin bitsin. Yaptığın pilavı istersen bir gün sonra ye, çektirme pilav durdukça lezzetlenir.