hindi köftesi tarifi
Hindi köftesi tarifi, bilinen bütün ızgara köftelerinden farklı değildir. Hindi köftesi, hindinin but etiyle daha güzel olur. Bizde öyle yaptık, hindi köftesi için hindi budu kullandık. Hindi but etini mutfak robotunda çektik ve köfte harcında kullanacağımız bütün malzemeleri bir kaba koyduk ve yoğurduk. Galeta unu yerine ekmek kırıntısı veya bayat ekmek içi kullanılabilir. Hindi budunu robot yerine kıyma makinesinde çektirmeniz daha yerinde olur. Ne var ki, marketler yarım kilo but için makineyi çalıştırmıyor. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hindi köftesi malzemesi:
- 500 gr. hindi but eti
- bir tane kuru soğan
- bir diş sarımsak
- iki çorba kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hindi köftesi yapımı:
- hindi budunu robotta çekin
- soğanı sarımsağı ince doğrayın
- bütün malzemeleri bir kap içine alın, yoğurun
- hazırlanan köfte harcını top yapın,
- toptan parçalar koparın
- ve elinizle köfte şekli verin
- yapılan köfteleri bir kaba dizin
- ve buzdolabında en az iki saat dinlendirin
- dinlendirdiğiniz köfteleri ızgarada pişirin
Afiyet olsun.