salçalı makarna


  • Salçalı makarna tarifim on numara. Bu tarifimi deneyenler, salçalı makarnaya bağımlı olacaklar. Tarifimi denerseniz, boşa sallamadığımı anlar ve hak verirsiniz. Salçalı makarnayı herkes yapar yapmasına da, işte o tadı damaklara veremez. Makarnanın pişme süresi, yağ miktarı, salça miktarı, tuz miktarı ve daha da önemlisi salçanın sosa çevrilmesi matematik bir işlemdir. Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

  • Makarnayı haşlarken, arada kalan boşlukta salçayı hazırlayın. Sevdiğiniz yemeklik yağdan 30 gr. tavaya koyun eritin. Yağ eriyince 20 gr. domates salçasını yağın içine atın ve kokusu çıkana kadar kavurun. Kokusunu hissettiğiniz an da, kaynayan makarnanın suyundan veya normal içme suyundan 2 kaşık salçanın üzerine dökün ve karıştırın. Salçaya ilave ettiğiniz su, buhar olup uçuncaya kadar salçayı kavurmaya devam edin. Salça püre haline dönüşünce ocağı söndürün. Salçanız şimdi hazır, makarnanın haşlanmasını bekliyor.

  • Sevdiğiniz makarna çeşitlerinden birini seçin. Tencereye 2 litre su koyun kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine bir tatlı kaşığı tuz koyun. Sevdiğiniz makarna paketinin yarısını tencereye boşaltın ve karıştırın. Makarnayı dişinize göre haşlayın, çıkarın ve süzün. Süzdüğünüz makarnayı tencereye alın, makarnaya 1 çay kaşığı kadar tuz ekin, üzerine salçayı dökün karıştırın. Makarnanın tadına bakın, tuzu az gelmiş ise, ilave edin. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

ıslatmadan buğday pişirmek

taze yaprak nasıl haşlanır