çorbalık tavuk


Çorbalık tavuk, market ve kasaplarda (tabaklı piliç çorbalık diye) satılıyor. Bir kilo ve bir kilodan biraz fazla paketlerin fiyatı da uygun. Çorbalık tavukla ne yapılır, nasıl yapılıra gelince; adı üzerinde yazılı, öncelikle tavuk çorbası yapılır. Arpa şehriyeli, tel şehriyeli enfes çorbası yapılır. Başka ne yapılır? Her çeşit pilav yapılır. Tavuk sulu bulgur pilavı ve tavuk sulu pirinç pilavı yapılır. Çorbalık tavuk kemiğinden elde edilen tavuk suyu, normal tavuktan çıkan tavuk suyundan daha lezzetli ve besleyici. Çorbalık tavuk suyu, normal tavuk haşlama suyundan daha yoğun. Haşladığınız çorbalık tavuk parçalarından çıkan suyu, kağıt veya plastik bardaklarda dondurucuda saklayabilirsiniz.

Çorbalık tavuk nasıl yapılır? Çorbalık tavuk sadece haşlanır. Haşlama işi iki seçenekle yapılır. Tencerede çorbalık tavuk ağır ateşte 1.5 saat haşlanır. Daha erken haşlanmaz mı? Haşlanır. Orta ateşte daha erken haşlanır. Fakat o kadar lezzetli olmaz. Düdüklü tencerede ise, haşlayacağınız çorbalık tavuğun miktarına göre; orta ateşte (düdüklüde) 15-20 dakika arası haşlanır. Haşlanan çorbalık tavuğun eti kemiğinden ayrılır. Haşlama suyu bir tencereye konur ve arzu edildiği şekilde kullanılır. Çorbalık tavuktan çıkan et iki kişiyi doyurur veya bir tencere tavuk çorbası yapılır.