çiğ badem nasıl soyulur

Çiğ badem nasıl soyulur? Çiğ badem çok çabuk soyulur. Bademin soyulması için, kabuğundan çıkarılıp çiğ iç badem durumuna geçirilmesi lazım. Kabuklu bademin kabuğu kırılır ve içi çıkarılır. Çıkan iç haliyle kabukludur. Ya da, kuru yemişçiden çiğ badem aldınız ve bir yemekte veya tatlı, pasta yapımında kullanmak istediniz. O vakit, yapmanız gereken, kabuklu çiğ iç bademi soymak. Bu iş, işi bilenler için çok kolay.


Tencereye çiğ iç bademi koyar ve üzerini kapatacak miktarda çeşme suyu ilave edersiniz. Tencereyi ocağın üzerine alır, yakar ve orta ısıya ayarlarsınız. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, saate bakar ve 1 dakika bitiminde ocağı söndürürsünüz. Bademin suyunu süzer, soğuk sudan geçirir ve bir kaba koyarsınız. Bademin sivri kısmını biraz açar ve bombeli kısmını parmaklarınızla sıkıştırdığınızda, iç badem roket gibi yerinden fırlar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek