sade iri bulgur pilavı

Sade iri bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır? Marketten alınan hazır paket iri bulgurdan yapılan pilav, bu tarifle çok kolay. Tarifimize uyarsanız eğer, yumuşacık bulgur pilavınızı afiyetle tüketirsiniz. Fazla söze hacet yok, tarifi deneyerek ne demek istediğimi gayet güzel anlarsınız.

İnternette iri bulgur pilavının doğru tarifine yıllarca ulaşamadık. Çoğu tariflerde iri bulgurla yapılan pilavın su ölçüsüne bir bardak iri bulgur için, 1.5 bardak veya 2 bardak su ölçüsü veriliyordu. Verilen ölçülerle yaptığımız iri taneli bulgur pilavının taneleri hep diri kalıyordu.

İş başa düştü kendi pilavımızı deneme yanılma yöntemi ile istediğimiz tat ve lezzette iri bulgur pilavını yaptık. Ve tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bir ölçek iri bulguru musluk suyunda yarım saat ıslatın, yıkayın ve süzün. Tencereye istediğiniz miktar yağ, bir ölçek bulgur için 2.5 ölçek sıcak su ve yeter miktrda tuz koyun karıştırın.

Tencere kaynayınca bulguru ekleyin ve karıştırın. Tencere kapalı olarak bir defa daha kaynayınca ocağı tamamen kısın ve bulgur suyunu çekinceye kadar yaklaşık 30 dakika süre ile pilavınızı pişirin. Bulgur suyunu tam çektiğinde ocağı söndürün, tencereyi en az 20 dakika dinlendirin. Bulgur suyunun çektiğini anlamak için, kaşığı tencerenin tabına daldırın ve su olup olmadığını kontrol edin. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek