kilo koruma menüsü

Kilo koruma menüsü nasıl yapılır? Kilo vermiş olun veya var olan kilonuzu artırmadan korumaya çalışın, yapmanız gereken kendinize özgü menü oluşturmanızdır. Kilo koruma menüsü evinizde her zaman kullandığınız yiyeceklerden oluşmalıdır. Kilomu koruyacağım diye, kolay ulaşamayacağınız yiyeceklerden uzak durmalısınız. Kilo koruma menüsü, neler yiyeceğimden değil, elimizdeki gıdaları nasıl tüketeceğimizle ilgilidir. Kilo koruma menüsünde şeker harici her çeşit yiyecek bulunmalıdır.

Beslenirken kilo almayayım diye, çoğu gıdalardan uzak durup yararlanmamak akılcı yol değildir. Diyet yapanlara beyaz ekmekten uzak durun diye, bas bas bağırırlar. İyi de, beyaz ekmekten başkasına herkes ulaşabilir mi? Kilo korumada beyaz ekmeğin, kara ekmeğin hiç farkı yok. İki ekmek arasında farkın olmadığını her iki ekmeği yiyerek öğrendim. Her iki ekmekte ölçüyü kaçırırsanız kilo yapar. Bu kilo artışı bir iki ayda olmuyor, 3-5 gün içinde kendini gösterir.

Günde 3 öğün beslenerek kilo vermek ve kilo korumak bana göre hayaldir. İdeal kiloda yaşamanın tek şartı ömür boyu diyettir. İnsanın beslendiği gıdaların içinde kilo aldırmayan besin diye bir besin yok. Bütün gıdalarda (ama az, ama çok) karbonhidrat mevcuttur. Karbonhidratlı gıdaları birde yağ ile birlikte alırsanız, az yiyorum kilo almayacağım diye kendinizi teselli edersiniz. Kilo koruma menüsünde her gıda çeşiti bulunmalıdır. Tek istisnası şeker ve şekerli gıdalardır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek