gezen tavuk nasıl haşlanır

Gezen tavuk nasıl haşlanır, pişirilir, yapılır? Gezen tavuk, köylerde serbest yetiştirilen köy tavuğundan başka, çiftliklerde üretilip market ve kasaplarda satılıyor. Gezen tavuk diğer market tavukları gibi; her çeşit tencere, güveç, fırın yemeklerinin yapımında kullanılıyor. Gezen tavuğun eti pişirildiğinde hafif serte kaçıyor. Marketten alınan tavuklarla mukayese edildiğinde gezen tavuk etinin daha lezzetli olduğunu söyleyebiliriz.

Gezen tavuk bütün olarak tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır. Zaman ve enerji açısından tavuğu düdüklüde haşlamak daha uygundur. Üstteki resimde gördüğünüz 1300 gr. ağırlığında olan bu tavuğu 5 litrelik klasik düdüklü tencerede, 5 su bardağı su, 2 tatlı kaşığı tuz kullanarak orta ateşte 20 dakikada haşladık. On numara beş yıldız tavuk haşlaması yapmış olduk. Düdüklüde tavuğu haşlarken (orta ateşte) her 100 gr. tavuk etinin pişmesi için 1.5 dakika hesap ederseniz, tam kıvamında tavuğu haşlamış olursunuz. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek