karnabahar çiğ köftesi

Karnabahar çiğ köftesi, hem etli hem de çiğ; diyetteyim, bulgur yiyemiyorum diyenler için hazırlandı. İster keto diyeti yap, istersen düşük karbonhidratlı diyet yap, bu köfte sizler için. Yapın yiyin tadına varın. Afiyet olsun.

Karnabahar köftesi malzemesi: 300 gr. kıyma, 500 gr. karnabahar, 150 gr. kuru soğan, iki diş sarımsak 30 gr. domates salçası,15 gr. Tatlı biber salçası, 30 gr. pul biber, birer çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve yeter miktarda taze soğan, maydanoz.

Köftenin yapımı: Soğan ve sarımsağı rendenin ince gözüde rendeleyin, ardından beze koyup suyunu sıkın atın. Kalan posayı köfte yapımında kullanın. Karnabaharı doğrayın, rondoda aralıklı çekerek, bulgur iriliğine getirin. Peşinden teflon tavaya koyun orta ateşte taneleşinceye kadar kavurun     kavurduktan sonra pul biber, karabiber, kimyonu ilave edin karıştırın ve soğumasını bekleyin.

Yoğurma kabı içine kıyma, domates salçası, biber salçası, soğan ve sarımsağın posası, tuzu koyun, karıştırın. Üzerine karnabaharı ilave edin, iyice karışana kadar yoğurun. Peşinden doğranmış taze soğan, maydanozu ilave edin, yoğurun. Köftenin tuzuna bakın, gerekirse tuz ilave edin. En son köfteyi top yapın, parçalar koparın köfte şekli verin. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek