kızartmadan arnavut ciğeri tarifi

Kızartmadan arnavut ciğeri tarifi, nasıl yapılır? Tarifimiz, ağız tadı ile yiyebileceğiniz dana ciğerinin en güzel hali olan arnavut ciğerinin kızartılmadan yapımını tarifler. Arnavut ciğerini, arnavut ciğeri ustasından başkası yapamaz. Yapamamasının sebebi ise, ciğeri yağ içinde kızartırken ciğerin yağ içindeki hareketini gözlemleyip, ona göre yağ içinde tutma süresini hesaplayarak ciğeri pişirmektir. Bir usta, bu ustalığa erişmesi için çok ciğeri kurtması ve yakması lazım. Bilene kolay iş, bilmeyene ciğeri yakma ve kurutma işidir.

Dana ciğerini orta irilikte kuşbaşı doğrayın, herhangi bir yağ içinde orta ateşte rengi dönene kadar kavurun. Rengi dönünce üzerine istediğiniz baharatı ekin ve karıştırın. Şimdilik tuz atmayın, tuzu ciğer piştikten sonra ekelersiniz. İşte geldik ciğer pişirmenin en önemli ayrıntısına; baharatı ektikten sonra tencerenin kapağını kapayın ve ocağı tamamen kısın. Ciğer kendi suyunu salmaya başlar. Suyunu saldıktan sonra, kendi suyu ile pişmeye devam eder ve aynı zamanda suyu buharlaşır. Ciğerin suyu bittiğinde işlem tamamdır. Tuz ekleyin, karıştırın. Afiyet olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek