tavuk taşlığı nasıl pişirilir

Tavuk taşlığı nasıl pişirilir? Tavuk sakatatı içersinde en güzel yemekleri yapılan ürünlerden bir taneside tavuk taşlığıdır. Tavuk taşlığının sade kavurması, sebzeli kavurması, yumurtalı kızartması, taşlık yahnisi ve haşlaması çok lezziz olur. Tavuk taşlığı kaslı sert ettir. Örneğin; tencerede taşlık yahnisi yapmak isterseniz, taşlık tencerede kısık ateşte 1 saatte pişer. Taşlık yemekleri yaparken taşlığı düdüklü tencerede önce haşlarsanız, yapacağınız yemeklerde taşlık lokum gibi yumuşacık olur.
Tavuk taşlığı nasıl haşlanır: Tavuk taşlığı bol su içinde bir saat dinlendirilir ve süzülür. Taşlık bütün olarak düdüklü tencereye konur ve üzerini kapatacak miktarda su ilave edilir. Düdüklü kapatılır ve orta ateşte 20 dakika haşlandıktan sonra, taşlık her çeşit yemek yapımında kullanıma hazır olur. Sözünü ettiğimiz düdüklü tencere eski model contalı düdüklü tenceredir. Tavuk taşlığını düdüklü tencerede haşladıktan sonra, taşlığı çeşitli baharatlarla çeşnilendirdikten sonra yenmesine doyum olmaz, o kadar lezzetli olur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek