greçka nedir


Greçka nedir? Tahıl benzeri bir bitki türüdür ve tohumlarından insanlar yararlanır. Dünyanın çeşitli ülkelerinde üretimi yapılır, fakat ülkemizde yetişmez. Greçka'nın yetiştirildiği ülkelerde çeşitli isimler alır. Greçka , karabuğday, karabaşak bu isimlerden bazıları. Greçka gluten içermez ve besin değeri açısından insanlar için çok değerli gıdadır. Fakat, karbonhidrat değerleri açısından ise, pek masum gıda değildir ve ölçülü tüketilmesi gerekir. 100 gr. greçkada Karbonhidrat 71.5 gramdır.

Greçka ile neler yapılır ve yenir diye düşünülürse; greçkanın çorbası, salatası, etli-etsiz-sebzeli-sade pilavı yapılır. Greçka öğütülür, greçka unu elde edilir. Greçka unundan da malum olduğu üzere greçka ekmeği yapılır. Bizdeki bulgur ile ne yemekler yapabiliyorsanız, greçka aynı yemeklerin yapımında kullanılır ve pilav gibi pişirilir. Greçkanın pilavını yapmak için; bir ölçü greçkaya iki ölçü su kullanılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik