ekmek hamurundan lahmacun olur mu


Ekmek hamurundan lahmacun olur mu? veya fırın hamurundan lahmacun olur mu? Evet olur. Evde lahmacun yapmanın en büyük sorunu yapılan lahmacunun kuru olması, ya da lahmacunun hamurunun fazla kabarmasıdır. Evde lahmacunu ister tavada yapın, isterseniz fırında yapın; bu sorunla başa çıkmanın tek yolu, yoğurduğunuz hamurun gazını almanızdan geçer. Lahmacun yapan esnaf, hamuru mayaladıktan sonra hemen beze yapıp lahmacun veya pide yapmaz.

Her şeyde olduğu gibi, her işin bir kuralı vardır. Bu kuralı işin ustaları bilir ve işini öyle iyi yapar. Evde lahmacun içi harcını kolaylıkla herkes yapabilir. Fakat, sıra lahmacunun hamuruna geldiğinde işin rengi değişir. Lahmacun hamurunda fazla maya kullanılmaz. Lahmacun hamurunun su ölçüsüde farklıdır, lahmacun hamuru kulak memesinden de daha yumuşaktır. Evde lahmacun yapıp satmayacağımıza göre, fırından iki hamur aldığımızda evde lahmacun işini çözmüş oluruz.

Diyelim ki, fırından iki ekmek hamuru alıp eve geldik. İlk yapmamız gereken o iki hamuru poşetiyle birlikte buzdolabına koymak olmalıdır. Fırın hamurunu doğrudan kullanırsanız, yaptığınız lahmacun çok kabarır ve çıtır hayatta olmaz. Buzdolabında hamuru en az 24 saat bekletmemiz gerekir. Hatta bu süreyi 2-3 güne çıkarmak ve ondan sonra hamuru kullanmak ince ve çıtır lahmacunlar yapmamıza vesile olacaktır. Hamur buzdolabında bekledikçe gazı kaçacak ve özleşecektir. Ekmek hamurunu evde böyle kullanırsanız, lahmacun yapma işini çözmüş olursunuz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek