tavuklu nohutlu pirinç pilavı

Tavuklu nohutlu pirinç pilavı nasıl pişirilir? Verdiğim malzemlerle birlikte talimatlara uyun ve pilavınızı yapın. Sonuçtan memnun kalacağınız kesin. Pilav yapımında en çok karşılaşılan sorun, pilavın lapa veya diri olmasıdır. pilavın lapa olması suyunun fazlalığıdır. Diri olması ise, suyunun azlığındandır. Pilavı pişirdikten sonra, mutlaka tencerenin üzerini havlu ile kapatmayı unutmayın derim. 


Tavuklu nohutlu pirinç pilavı malzemesi:

  • bir su bardağı baldo pirinç (200 ml.)
  • bir su bardağı haşlanmış nohut
  • bir su bardağı haşlanmış tavuk eti
  • 20 gr. tereyağı
  • iki çorba kaşığı zeytinyağı
  • iki su bardağı sıcak su (400 ml.)
  • bir tatlı kaşığı tuz


Tavuklu nohutlu pirinç pilavı nasıl yapılır:

  1. pirinci bir çay kaşığı tuzlu su içinde yarım saat dinlendirin
  2. süre sonunda 7 defa suyunu değiştirerek yıkayın ve süzün
  3. teflon tencerede tereyağınını ve zeytinyağını eritin
  4. üzerine pirinci ilave edin, şeffaflaşana kadar kavurun
  5. peşinden nohut ve tavuk etini katın, karıştırın
  6. üzerine tuz ve sıcak suyu ilave edin, karıştırın
  7. tencereyi bir defa fokurdadın, kapağını kapatın
  8. ocağın ateşini tamamen kısın
  9. kısık ateşte pilavı 15 dakika pişirin
  10. süre sonunda ocağı söndürün
  11. tencerenin üzerini havlu ile kapatın
  12. en az 15 dakika dinlendirin
  13. süre bitiminde tencereyi karıştırın
  14. ve pilavınızı afiyetle yiyin.

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik