serada yetişen pırasa yemeği
Serada yetişen pırasanın yemeği nasıl pişirilir? Pırasa kış sebzesidir, kar yağdıktan sonra pişen pırasa, çok lezzetli olur. Pırasa kışın ilk çıktığında pişirilirse o kadar lezzetli olmaz. Ne zaman ki kar yağdı, pırasa karı gördükten sonra lezzeti kat kat artar. Temmuzun ortasında pazarlarda pırasa görmek mümkün. Denemek için aldım, pişirdim ve sonuçtan memnun kaldım. Kışın yenen pırasadan daha da lezzetli olduğunu söyleyebilirim. Sera pırasası aynen normal pırasa gibi pişirdim. İşte tarifi, denemek isteyenlere afiyet olsun.
Pırasa yemeği malzemesi:
- bir kilo sera pırasası
- sekiz çorba kaşığı zeytinyağı
- bir kuru soğan
- bir iri havuç
- bir tatlı kaşığı toz şeker
- iki çorba kaşığı pirinç
- bir tatlı kaşığı tuz
- iki su bardağı sıcak su (400 ml.)
- bir adet limon
Sera pırasası nasıl pişirilir:
- pırasayı temizleyin, yıkayın ve irice kuşbaşı doğrayın
- havucu soyun, lira lira doğrayın
- soğanı yemeklik doğrayın
- sıcak suyu, pirinci hazır edin
- zeytinyağında soğanı, havucu kavurun
- üzerine doğradığınız pırasayı ilave edin, karıştırın
- tencere kapağını kapatın ve ateşi kısın
- pırasayı 10 dakika kendi haline kavrulmaya bırakın
- süre bitiminde kapağı açın pirinç, şeker, tuz ve suyu ilave edin, karıştırın
- tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın, kapağını kapatın
- ocak ateşini tamamen kısın
- kısıkta yemeği 30 dakika pişirin ve ocaktan alın.
- yemeğin servisi sırasında limon sıkın.
Afiyet olsun.