baharatlı kayısı hoşafı


Enfes baharatlı kayısı hoşafı tarifim, 25 dakikada soğumaya hazır. 200 gr. Şekerpare kaysı ve 7-8 tane mürdüm eriği bu tarif için yeter. Altı su bardağı su, bir su bardağı şeker ve hoşafı tatlandırmak adına, 2-3 adet karanfil ve bir çay kaşığı çekilmiş tarçın kullanılırsa yerinde olur. Hoşafta tatlı tadı sevenler için şeker miktarı sınırsız. Afyet olsun.

Kayısı ve eriği yıkayın. Tencereye kayısı ve eriği koyun. Üzerine 6 su bardağı su, 3 adet karanfil, bir çay kaşığı toz tarçın koyun ve kaynamaya bırakın. Tencere kaynayınca ateşi iyice kısın ve malzemeleri 20 dakika kaynatın. Süre bitiminde bir su bardağı toz şeker ilave edin. Tencere kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek