şerbetli kek


Şerbetli kek tarifim bir efsane. Yapımı çok kolay, malzemesi ekonomik, tadı ağızlara layık. Hafif mi? hafif ve yumuşacık. Bu kek evde fırında yapılabilir. Fakat, fırın aynı lezzeti verir mi? bilemem. Bu kek teflon tencere içinde, ocak üzerinde pişirildi ve ılık şerbet ile tatlandırıldı. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Şeker ve su miktarları 200 ml. bardakla ölçülmüştür.

Teflon tencerede şerbetli kek malzemesi:
  • 2 tane yumurta
  • 2 çorba kaşığı tepelice toz şeker (50 gr.)
  • 1 çay bardağı süt (100 gr.)
  • 9 çorba kaşığı ayçiçek yağı (90 gr.)
  • 1 su bardağı un (110 gr.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Teflon Tencere (çap: 20 cm.)

Şerbet malzemesi:
  • 2.5 bardak toz şeker
  • 2.5 bardak su





Şerbetin yapımı: Tencerede su ve şekeri kaynat. Üzerine 1 kaşık limon suyu ilave et, karıştır ve tencereyi 5 dakika kaynat ocağı söndür.

Kek'in yapılması: Kasede yumurta, şeker, süt ve yağı çırpın. Bir kaseye unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek koyun. Ardın güzelce karıştırın. Karşmış unu sıvı malzemeye ilave edin ve ve çırpın. Teflon tencereyi 1 kaşık sıvı yağ ile yağlayın, içine kek hamurunu dökün ve kapağı kapayın. Tencereyi ocağın büyük gözüne koyun. Ocağı yakın ve alev ayarını tamamen kısın. 45 dakika keki pişirin. Süre bitiminde keki çevirin ve diğer yüzünü de kapak kapalı olarak 45 dakika pişirin. Keki tencereden tepsiye alın ve ılık şerbetini verin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

taze yaprak nasıl haşlanır

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek