yoğunlaştırılmış süt tarifi


Yoğunlaştırılmış süt tarifi: Bilirsiniz, yoğurt yapmak için süt ocak üzerinde ağızı açık, savrula savrula kaynatılır. Bu işlem, sütle yapılacak yoğurdun katı olması için; süt içindeki suyun uçurulmasıdır. Süt ne kadar çok kaynatılırsa, süt içindeki su, buhar olur uçar ve süt yoğunlaşır. Süt gereğinden fazla kaynatılırsa, bir süre sonra süt katılaşır. Bu katılaşma işlemi, sütün kaynatılma süresine bağlıdır.

Yoğunlaştırılmış süt, boza kıvamında akışkandır ve pastacılık işlerinde çok kullanılır. Yoğunlaştırılmış süt nasıl yapılır? Basit. Tencereye 1 litre süt konur ve ocağın üzerine oturtulur. Ocak gaz ayarı orta dereceye ayarlanır ve sütün kaynaması beklenir. Kaynayan süt ara sıra karıştırılır ki, dibi tutmasın. Süt kaynamaya başladıktan yarım saat sonra, yavaş yavaş yoğunlaşmaya başlar. Süt kıvamının hangi yoğunlukta olmasına karar verdikten sonra ocaktan alınır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik