un kavurması


Un kavurma, sabır isteyen bir iş. Sabrınıza hakim değilseniz, sakın un kavurmayın. Un, ocak üzerinde tencerede ve fırında tepsi içinde kavrulur. Kavrulacak un miktarı ne kadar fazla ise, un kavurma süresi o kadar artar. Ocak üzerinde un kavuruken tencere veya tavanın tabanı mutlaka kalın olmalıdır. Bu iş için kalın tabanlı çelik tencere veya tavalar çok uygundur. Teflon tava, tencere veya ince tabanlı diğer mutfak araçlarıyle un kavurmayın, başaramazsınız.

Un Kavurması Malzemesi
250 gr. beya buğday unu
çelik tava veya tencere
tahta kaşık

Un nasıl kavrulur? Ocağın büyük gözü yakılır ve gaz ayar düğmesi sol tarafa çevrilerek, ocak tamamen kısılır. Üzerine, un kavuracağınız tava veya tencere oturtulur. İçine un konur ve tencere veya tava tabanına yayılır. Un kavruluncaya kadar bir kaşıkla karıştırılır ve ocağın ayarıyle hiç oynanmaz. 250 gr. un 30 dakikada kavrulur. Unun kavrulduğunu nasıl anlarız? Basit, un beyaz renkten bej rengini alırken hafif duman çıkarmaya başlar. İşte o zaman, un ocaktan alınır ve başka soğuk bir kaba aktarılır. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik