çiriş otu nedir yemeği nasıl yapılır


Çiriş otu nedir, yemeği nasıl yapılır? Çiriş otu dağlarda kendi halinde yetişen yabani bir bitkidir. Dağ pırasası diye tanımlanır. Mahalli bir sürü ismi vardır, işimiz isimle ilgili olmadığından bu konuyu atlayalım. Gelelim çiriş otuna, çiriş otu baharla birlikte ortaya çıkar. Yani, Nisan ayı ile birlikte çiriş otu pazarcıların tezgahlarında görülür. Çiriş ottur ama, altın değerindedir. Çoğu sebze fiyatlarını hep sollar. Çiriş otunu bilen bilir, bilmeyenlerde acep nedir diye kös kös bakar. Bir zamanlar bende kös kös bakanlardım. Şimdilerde ise, Nisan ayı ile birlikte pazarcıların hep tezgahını kollarım.

Çiriş otu yemeği nasıl yapılır? Abartmak gibi olmasın ama, çiriş otunun onlarca yemeği yapılır. Çiriş otunun çeşit çeşit salatası, yemeği, çorbası, pilavı, böreği, gözlemesi, cacığı, kavurması ve daha nice sayamdığım yemekleri yapılır. Çiriş otu bazı yemeklerinin yapımında doğrudan kullanılır. Bazı yemeklerin yapımında da haşlanarak kullanılır. Çiriş otunun ayıklanması, temizlenmesi çok basit. Bu sebeple her çeşit yemeğini zahmetsiz yapabilirsiniz. Çiriş otunu sonradan tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim; çiriş otu gelmiş geçmiş her türlü sebzenin üzerindedir. Bana göre, çiriş otunda bulunan tat ve lezzet hiçbir sebzede bulunmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek