adaçaylı gnocchi tarifi


Adaçaylı gnocchi (niyokki) tarifi, en pratik yemeklerden biridir. Daha önceden niyokkileri yapıp dondurucuya atmışsanız, işiniz daha da kolay. Derin dondurucuda her zaman, acil durumlar için niyokkilerim hazır bulunur. Bu yüzden hiç zorluk çekmem. Niyokki yapımı zor değil, ama uğraştırıcıdır. Patates haşla, soy, ez ve ölçüsünde un, yumurta, tuz ilave et. Hamuru yoğur, çatalla niyokkilere şekil ver, bayağı uzun bir işlem. Bir seferde fazla miktarda niyoki yaparım, buzdolabı torbalarına taksim eder ve dondurucuda saklarım.

Niyokkinin çeşitli yemeklerini hazırlarım. Bu yemeklerden biri de, adaçaylı niyokkidir. Taze adaçayı her zaman elimin altında olmaz, olmadı diye adaçayından vazgeçmem. Baharatlar arasında kurtulmuş adaçayı ne güne duruyor. Tencerede suyu kaynatır ve donmuş niyokkileri içine atarım. Bir süre sonra niyokkiler tencerede yüzer. Yüzen niyokkileri süzgeç kepçe ile toplar, bir tabağa koyarım. Tavada tereyağı ile birlikte adaçayını hafif kavurduktan sonra niyokkileri katar ve pişirme işlemini bitiririm.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik