patatesli hamur nasıl yoğrulur


Patatesli hamur nasıl yoğrulur? Patatesli hamur un, yumurta, haşlanmış patates ve tuz ile yoğurulur. Bazı durumlarda hamura yağ da ilave edilebilir. Bu iş, patatesli hamurla ne yapacağınıza bağlıdır. Patatesli hamur sert olmaz. Bu yüzden hamur yumuşak yoğurulur. Fazla miktarda patatesli hamur yapılacaksa, vereceğim hamur malzemelerini oranlayarak istediğiniz kadar patatesli hamur yapabilirsiniz.

Patatesli hamur malzemesi: 1200 gr. haşlanmış patates, 2 tane çiğ yumurta (120-130 gr.), 2 su bardağı un (220 gr.), 1 çorba kaşığı tuz (20 gr.) Patatesli hamurun patatesi taze olmaz, kışlık patates kullanılmalıdır. Patates haşlanır, soğutulur, soyulur, ezilir veya rendelenir. Hamuru yoğururken yoğurma kabına ezilmiş patates konur, üzerine yumurta kırılır, tuz atılır ve azar azar un ilave edilerek hamur yoğurulur. En son, üstteki fotoğraftaki gibi tek beze yapılır ve kullanılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

ıslatmadan buğday pişirmek

taze yaprak nasıl haşlanır