yufka ekmek üstü tavuklu bulgur pilavı


Yufka ekmek üzerine tavuk sulu bulgur pilavı favorim. Mevsim ne olursa olsun, malzemelerini bulduğum zaman, ayda bir defa bu yemeği yapar yerim. Malzemeleri köy yufka ekmeği, köy bulguru, köy tereyağıdır. Tavuk fark etmez, market tavuğu işi görür. Tavuk sulu bulgur pilavında soğan ve baharat kullanmam. Pilavı sulu yapar ve yufka ekmeğin üzerine yayarım. Tavuk sulu bulgur pilavının kendine özgü pişirme tekniği var. Tavuk suyu ile pilav normal pilav gibi pişirilmez. Bulgura tavuk suyu fazla konur ve italyanların risottosu gibi pişirilir. Bulgurun sertlik derecesine göre, yetmedikçe tavuk suyu ilave edilir.

yufka ekmek üstü tavuklu bulgur pilavı malzemesi
  • haşlanmış tavuk
  • bir su bardağı köy bulguru
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (30 gramı aşmayın)
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • bir tatlı kaşığı tuz (tavuk suyunun tuzuna göre)

yufka ekmek üstü tavuklu bulgur pilavı yapımı
  • tereyağında salçayı kavurun
  • peşinden bulguru ilave edin kavurun
  • tavuk suyunu, tuzu ilave edin
  • tuzunu ayarlayın
  • tencereyi fokurdatın, kapağını kapayın
  • ateşi tamamen kısın
  • bulgurun sertlik durumuna göre
  • 20-25 dakika pişirin
  • ocakatan alın, karıştırın
  • ve yufka üzerine yayın
  • afiyet olsun.