tereyağlı erişte pilavı


Köy tereyağlı erişte pilavı güzel olur. Bütün mesele erişteyi hamurlaştırmadan pişirmek, ölçüsünde tereyağı ilave etmek ve erişte pilavının tuzunu ayarlamaktır. Bu saydıklarımı yerine getirdikten sonra, erişte pilavınız süper olur. Hayır, biz sade erişte pilavına alışık değiliz diyorsanız eğer; siz de erişte pilavınızı domates salçalı yapın, ekşi ekşi yiyin. Erişte pilavınıza ne kadar yağ ilave ediyorsanız, yağ miktarı kadar salçayı yağ içinde kavurun ve erişte pilavınızın üzerine dökün. Afiyet olsun.

tereyağlı erişte pilavı malzemesi
  • bir paket erişte (500 gr.)
  • 50 gr. tereyağı
  • iki litre su
  • tuz

tereyağlı erişte pilavı yapımı
  • iki litre suyu kaynatın, bir tatlı kaşığı tuz atın
  • üzerine erişteyi ilave edin ve karıştırın
  • tencere kaynayınca saate bakın
  • ve erişteyi 12 dakika haşlayın, ocağı söndürün
  • tencereye bir bardak soğuk su koyun
  • peşinden eriştenin suyunu süzün
  • 50 gr. tereyağını eritin
  • tereyağı köpürünce, erişteyi ilave edin
  • yeter miktarda tuz atın, tencereyi karıştırın
  • ve tereyağlı erişte pilavını servis edin.
  • Afiyet olsun.