teflon tavada bayat ekmek keki


Teflon tavada bayat ekmek keki; bayat ekmek, yumurta, süt veye yoğurt, ayçiçek yağı, toz şeker, kabartma tozu ve vanilya ile yapılır. Bayat ekmek keki yapımı diğer kek çeşitlerinden farklı değildir. Hayal gücünüze ve damak tadınıza bağlı olarak kek üzerinde harikalar yaratabilirsiniz. Burada önemli evde biriken bayat ekmekleri tatlı bir şekilde değerlendirmektir. Bayat ekmeği rondodan geçirebilirsiniz. Ya da bizlerin yaptığı gibi, artan ekmekleri ince dilimler, bez torbaya koyar ve kendi halinde kurumaya bırakırsınız. Kuruyan dilimler çok kolay un ufak edilir.

bayat ekmek keki malzemesi
  • bir su bardağı dolusu bayat ekmek kırıntısı
  • bir bütün yumurta
  • bir çay bardağı süt
  • bir çay bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • bir paket kabartma tozu
  • bir paket vanilya
  • bir kapaklı teflon tava

bayat ekmek keki yapımı
  • bir kaseye bayat ekmek, kabartma tozu, vanilyayı koyun karıştırın
  • karıştırma kabına yumurta, süt, şeker ve yağı koyun
  • çırma teli veya mikserle çırpın
  • üzerine kuru malzemeleri koyun karıştırın
  • tavayı yağlayın, kek hamurunu içine yayın
  • ve ocağın üzerine koyun, kapağını kapatın
  • en kısıkta pişirin ve keke kürdan batırın
  • kürdan temiz çıkarsa keki çevirin
  • 15 dakika pişirin ve ocaktan alın
  • ızgara üzerinde soğutun
  • afiyet olsun.