tavuk kanat terbiye sosu



Tavuk kanat terbiye sosu nasıl yapılır, kanat terbiyesi incelikleri nelerdir? Tavuk kanadını terbiye etmek için sayısız terbiye sosu hazırlanır. Hazırlanan her sosun kendine özgü malzemesi (baharatı) vadır. Kanat terbiyesi için, en güzel şu sos demek mümkün değildir. Kanat terbiyesinde insanlar damak zevklerine göre sos hazırlar. Hazırlanan soslar içinde ağır olanlarının yanında, hafif olanı da vardır. Tarifim tavuk kanat terbiyesinde kullanılacak hafif sosla ilgilidir. Acı tadı severseniz acı biber salçası kullanın. Verdiğim malzemeler 1 kilo tavuk kanadı için yeterlidir. Malzeme miktarını az görüp çoğaltmak isterseniz, pişirdiğiniz kanadın tadını riske atmış olursunuz.

tavuk kanat terbiye sosu malzemesi
  • 1 kilo tavuk kanadı
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı (30 gr.)
  • 1 çay kaşığı tepelice domates salçası (5 gr.)
  • 1 çay kaşığı tepelice biber salçası (5 gr.)
  • 1 tatlı kaşığı tepelice tuz (10 gr.)

tavuk kanat terbiye sosu yapımı
  • bir kilo tavuk kanadını bir kaba koyun
  • üzerine bir tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş tuz serpin
  • peşinden bir çay kaşığı tepelice doldurulmuş domates salçası
  • bir çay kaşığı tepelice doldurulmuş acı veya tatlı biber salçası koyun
  • ve üç çorba kaşığı dolusu ayçiçeği yağı gezdirin
  • elinizle karıştırarak malzemeleri kanada yedirin
  • sosa buladığınız kanatları kağıtlı tepsiye dizin
  • ve fırında 200°C kızarıncaya kadar pişirin.
  • fırında piliç kanadı 30-35 dakikada,
  • tavuk kanatları 40-45 dakikada pişer.
  • Afiyet olsun.