salçalı erişte


Ağız tadında yenilebilecek, salçalı erişte pilavı yapımı bu tarifle çok kolay. Yapmanız gereken ihtiyacınız ölçsünde erişteyi hazır etmek. Bilirsiniz, erişte pilavı iki yöntemle yapılır. Erişteyi aynen pirinç pilavı veya bulgur pilavı gibi kavurarak yapabilirsiniz. Ya da, makarna pişirir gibi kaynayan su içine atar ve 12 dakika haşlarsınız. Bu tarif, haşlama yöntemiyle yapılan erişte pilavıyla ilgili. Erişte pilavını herkes yapar da, tatlandırma işine gelince beceremezler. Ne demek istediğimi, erişte pilavınızı yerken öğrenmiş olursunuz. Bu tarifle 2 kişiye yetecek erişte yaparsınız, fazlası size kalmış. Malzemelerin katlarını alın ve salçalı erişte pilavınızı yapın.

salçalı erişte pilavı malzemesi
  • 200 gr. erişte
  • 20 gr. tereyağı
  • 20 gr. domates salçası
  • haşlama suyu
  • tuz

salçalı erişte pilavı yapımı
  • tencerede suyu kaynatın
  • üzerine erişteyi atın ve 12 dakika haşlayın
  • ardından çıkarın süzün
  • yağ içinde salçayı kavurun
  • üzerine süzdüğünüz erişteyi koyun
  • yeter miktarda tuz atın, karıştırın
  • ve afiyetle yiyin
  • kime ne.