tavada 6 dakikada biftek

Evde biftek nasıl pişer? Biftek terbiyeli veya sade olarak evde, ocak üzerinde pekala pişer. Önemli olan, iyi eti bulmanız. Üstte görünen eti bulursanız, bifteği terbiye etmenize gerek yok. Serpin üzerine tuzu tavada veya et pişirme aleti üzerinde pişirin afiyetle yiyin. Biftek benzeri etleri terbiye etmeye hiç gerek yok. Kasap veya marketten aldığınız etin lezzetli olanına rastladınız mı? Ben rastlamadım.  Et lezetsiz olduğundan dolayı terbiye edilir. Üstte görünen eti terbiye edin yiyin demek; aklımızla alay etmek gibi bir şey, onu demek istemiyorum.


Evde bifteği ocak üzerinde tavada pişirir yerim. Ocağın büyük gözünü yakarım, tavayı üzerine koyarım ve içini yağlarım. Tava ısındığında tuz serptiğim biftek parçalarını üzerine yayar ve ocağı orta ateş ile yüksek ateş arasında sabitlerim. Bifteğin ilk yüzü kızarınca kendini koyverir ve diğer yüzünü çevirir koyvermesini beklerim. Diğer yüzüde mühürlendiğinde başa dönerim ve bifteği çevirerek (her yüzü) üçer dakika pişirir, tavadan alırım. Bifteği hiç kurutmam, her pişirdiğim biftek sulu olur. Bunun nedeni ocağın ayarında saklıdır

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

ıslatmadan buğday pişirmek

taze yaprak nasıl haşlanır