baklava yufkasından cevizli katmer

Baklava yufkasından katmer, pratik bir tatlı ve bir o kadar da lezzetli. Yapmanız gereken, ihtiyacınız kadar baklava yufkasını hazır etmek ve tatlıyı yapmak. Yapacağınız katmer çok hafif tatlı, katmerin üzerine istediğiniz miktar şerbet dökebilirsiniz. Tatlıyı üzerine koyacağınız ceviz, fındık, fıstık, kaymak ve krem şanti ile servis edebilirsiniz. Özellikle çocuklar baklava yufkasından yapılan tatlıyı beğenerek yerler. Her baklava yufasından bir tatlı yapılır. Her yufka içine 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı sürülür. Şerbeti ise, bir ölçü şeker ve bir ölçü su ile hazırlanır. Soğuk şerbet her tatlı üzerine servis edilirken kaşıkla dökülür.

baklava yufkasından katmer malzemesi

  • ihtiyacınız kadar baklava yufkası
  • erimiş tereyağı
  • ceviz içi
  • toz şeker
  • limon suyu
  • su

 baklava yufkasından katmer yapımı
  • şerbeti bir ölçü şeker, bir ölçü su ile hazırlayın, soğusun
  • tek yufkayı mutfak tezgahına yayın
  • üzerine erimiş bir kaşık tereyağı sürün
  • yufkanın yarısını diğer tarafa yapıştırın
  • aynı işlemi tekrar yapın
  • parmaklarınızla yaprağı büzüştürün
  • peşinden uçlarını ortada birleştirin
  • kuş yuvası şekli verin
  • ve ardından kağıt yayılmış tepsiye koyun
  • tepsi doluncaya kadar aynı işleme devam edin
  • tepsiyi 180°C fırına sürün ve kızarıncaya kadar pişirin
  • kızarmış tatlıyı fırından çıkarın
  • üzerine çeviz koyun, şerbet dökün
  • ve arzu ettiğiniz gibi servis edin
  • afiyet olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek