2.5 saatte ıslatmadan kuru fasulye

Tencerede ıslatmadan 2.5 saate kuru fasulye pişirme işi gereçek mi? evet gerçek. Yalandan kim ölmüş? demeyin. Toplam 2.5 saatte kuru fasulye tencerede pişer ve sofraya konur. Pişirdiğiniz fasulye, bir gece boyu ıslatılıp pişirilen kuru fasulyeden (tadı, lezzeti, görüntüsü) farklı olmaz. Yapmanız gereken, kuru fasulye yemeği malzemelerini tedarik etmek ve işe başlamak. Hızlı kuru fasulyeyi kemikli, etli, kıymalı ve tarifimde olduğu gibi etsiz yapabilirsiniz. 

 2.5 saatte kuru fasulye nasıl pişer? Size bir su bardağı dolusu kuru fasulye'nin nasıl hızlı pişeceğini tarifleyeceğim. Bir su bardağı fasulyeyi yıkayın, tencereye koyun ve kapağını kapatın. Üzerini kapatacak miktarda soğuk su ekleyin ve bir taşım kaynatın, ocağı söndürün. Bir saat sonra, tencereyi açın ve fasulyeyi süzün. İsterseniz suyunu yemekte kullanın, ben öyle yapıyorum. İstediğiniz kadar yağ içinde doğradığınız bir soğanı, ardından dilediğiniz kadar salçayı kavurun.

Peşinden kuru fasulyeyi ve 3.5 su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin. Tencereyi bir dakika kaynatın, kapağını kapatın ve ocağın düğmesini sola tamamen yaslayın. Ben yemeklerimi ocağın en büyük gözünde yaparım. Bakın saatinize, unutmamak için saati bir yere yazın. Tam 1.5 saat bitiminde ocağı söndürün. Yemeğin tuzunu, karabiberini, seviyorsanız pul biberini atın ve karıştırın. Sonrasında yemeğinizi afiyetle yiyin. Pişirdiğiniz kuru fasulyeyi hemen yiyecekseniz; tarifimdeki gibi 3.5 su bardağı su koyun.

Eğer yemeği birkaç saat sonra yiyecekseniz; yemeğe 4 su bardağı su koyun. Şayet kuru fasulyeyi 2 su bardağı dolusu ölçüsünde yapacaksanız, yemeğe 5 su bardağı sıcak su koyun. Bu tarifimde 5 çorba kaşığı dolusu zeytinyağı, bir orta boy kuru soğan, bir tatlı kaşığı dolusu domates salçası, 1 çay kaşığı dolusu karabiber, bir tatlı kaşığı dolusu acı pul biber ve bir tatlı kaşığı dolusu fakir fukara tuzu kullandım. Su bardağım 200 mililitrelik. Hani küçük 200 ml. sütler var ya. İşte o sütten koyunca silme oluyo.

 

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

ıslatmadan buğday pişirmek

taze yaprak nasıl haşlanır