yoğurtlu çiriş yemeği


Sarımsaklı yoğurtlu, pirinçli çiriş otu yemeğini kendi suyu ile pişirdim. Yani, dışardan ilave su koymadım ve şahane pişti. Bu yemeği pirinçle yaptım, isterseniz siz bulgur kullanabilirsiniz. Bütün yemeklerde salça çok dikkatli kullanılmalıdır derim. Fazla salça yemeğin tadını bozar. Bu yemekte bir tatlı kaşığı domates salçası kullandım. Yemeği deneyecek olanlara afiyet olsun.

yoğurtlu çiriş yemeği malzemesi
  • 1/2 kilo çiriş otu
  • 1 kaşık pirinç veya bulgur
  • 6 kaşık zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • yeter miktarda tuz

yemekte kullandığım salça bu kadar

yoğurtlu çiriş otu yemeği yapımı
  • çiriş otunu tmizleyin, yıkayın ve kuşbaşı doğrayın
  • soğanı yemeklik doğrayın
  • pirinci yıkayın ve süzün
  • yağda soğanı salçayı kavurun
  • peşinden çirişi, pirinci, tuzu ilave edin, karıştırın
  • tencerenin kapağını kapatın
  • ocağı iyice kısın
  • ağır ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar
  • yemeği pişirin, ardından ocaktan alın
  • bir kasede sarımsaklı yoğurt yapın
  • servisi sırasında yemeğe ilave edin
  • ve afiyetle yiyin

Bu blogdaki popüler yayınlar

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

taze yaprak nasıl haşlanır

ıslatmadan buğday pişirmek

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik