fırında van balığı pişirme


Fırında van balığı (inci kefali) nasıl pişirilir? İnci kefali pullu balıktır ve üzerindeki pullar zayıftır. Bıçağın ucu ile pulları kazınır ve karnına bir çizik atılır. İstenirse karnı açılmazdan önce başı, kuyruğu ve yüzgeçleri kesilir. Ardından iç organları ve varsa havayarı çıkarılır. Balığın içi iyice temizledikten sonra, bol su altında yıkanır. Balığın iyi pişmesi için, yan yüzlerine bıçakla birer kesik atılır. Temizlenmiş balıklar suyunun süzülmesi için bir kevgire konur.

Van balığı fırında soğan, domates, biber, patatesle sebzeli olarak pişirilebilir. Balığı tatlandırmak için, tuzdan başka karabiber, pul biber kullanılabilir. Tarifim balığın fırında sade pişirilmesiyle ilgilidir. O da şöyle: Fırın tepsisine yanmaz fırın kağıtı yayılır. Suyu süzülmüş balıkaların içi dışı tuzlanır ve üzeri ayçiçeği yağı ile yağlanır. Yağlanmış balıklar tepsiye dizilir. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürülür ve üzeri kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

taze yaprak nasıl haşlanır

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek