dondurucuda domates


Derin dondurucuda domates saklamak için; saklamaya uygun, ucuz olgun domatesleri tam zamanında almamız gerekiyor. Bu zaman, Eylül ayının ilk haftasında başlar ve domatesler pahalılaşmaya başlayıncaya kadar sürer. Derin dondurucuda domates değişik yöntemlerle saklanır ve saklamak için her çeşit domates kullanılabilir. Yıllardır derin dondurucuda domates saklayan biri olarak; domates alımında kalın kabuğu olan sivri domatesi tercih ederim. Diğer domateslerde derin dondurucuda saklanabilir, bu tercih meselesi. Siz istediğiniz domatesi saklayabilirsiniz.

Derin dondurucuya koymadan önce, domatesi iki şekilde hazırlarım. Birincisi, domatesin bir tarafını bıçakla çizer, sıcak suya atarak kabuğunu soyarım. Ardından, uzunlamasına ikiye böler sap kısmını ve beyazlıkları bıçakla keser atarım. Bu şekilde hazırladığım domatesleri mutfak robotunda püre veya iri parçalar halinde çeker, buzdolabı torbasına kor ve derin dondurucuya atarım. İkinci yöntemim ise, domatesi enine ortadan ikiye bölerim ve rendenin iri gözünde rendelerim. Rendelediğim domatesleri yine buzdolabı torbalarına ikişer kepçe ölçüsünde koyar ve derin dondurucuya  atarım.