patlıcan tavası nasıl yapılır


Patlıcan tavası nasıl yapılır? Patlıcan tavası, patlıcan ağırlıklı bir fırın yemeği çeşitidir. Bu yemeği tencerede patlıcan tavası diye yapıp yiyenlerde vardır. Olsun, onlar da tencerede yapıp yesinler, nemize lazım. Biz kendi işimize bakalım; patlıcan tava patlıcan, et, soğan, sarımsak, domates, taze biber, çeşitli baharatlarla yapılır ve tuz ile tatlandırılır. Patlıcan tava tencere yemeği olmadığı için, yemekte fazla su kullanılmaz. Sebzelerin ve etin suyu patlıcan tavasının pişmesine yardımcı olur.

Patlıcan tavası fırınlarda tava tabir edilen tepsi içerisinde üzeri açık olarak, çok uzun sürede pişirilir. Patlıcan tavası yapımında kuzu eti, koç eti, koyun eti, dana etinin ızgaralık bölümleri kullanılır. Gerçek patlıcan tava yapımında sözünü ettiğim et çeşitleri kullanılır. Çağ değişti, çiftlikler kuruldu, insanların kilo diye bir sorunu var ve diyet programları uygulamaktalar. Çiftliklerde tavuklar seri üretiliyorsa, tavuklu patlıcan tava niye olmasın.