peri peri sos (piri piri sos) nasıl kullanılır


Peri peri sos nasıl kullanılır? Özellikle peri peri sos (piri piri sos), tavuk mangal yemeklerinin yapımında kullanılır. Bütün tavuğu fırında kızartmak isterseniz, peri peri sos ile tavuğu dört saat veya bir gün süreyle terbiye etmeniz gerekir. Peri peri sos ile bütün tavuk nasıl terbiye edilir? Parçalanmamış tavuğun içine ve dışına peri peri sos sürülür ve bir kaba konur. Kap kapatılarak buzdolabına kaldırılır. Tavuğun pişirilme zamanına kadar buzdolabında bekletilir. Sözünü ettiğim gibi, tavuğun terbiye olma süresi 4 saat ile 24 saat arasıdır. Bütün tavuk ortadan kelebek şeklinde kesilmiş olarak veya tamamen ikiye bölünmüş olarakta terbiye edilir.

Parçalanmış tavuğun kanadı, budu, göğüsü, sırtı, pirzolası, bonfilesi, inciği (bageti) peri peri sosla terbiye edilecekse; bütün tavuk terbiyesinde olduğu gibi tavuk eti soslanır ve bir kap içinde bekletilir. Tavuk ürünlerinin peri peri sos ile terbiye etme süresi yine aynı; 4 ila 24 saat arası, değişmez. Tavuğun küçük parçaları peri peri sosla şu şekilde de terbiye edilir: Bir kap içine tavuk parçaları ve yeter miktarda peri peri sos konur, karıştırılır ve terbiye süresi kadar buzdolabında bekletilir. Peri peri sos kullanımı ise; bir bütün tavuk için 200 gr. peri peri sos yeter. Yarım kilo kanat için; üç kaşık (90 gr) peri peri sos yeterlidir.