mangalda tavada kuzu şiş


Kuzu şiş etin neresinden yapılır, nasıl pişirilir, nasıl yenir? Kuzu şiş, kuz etinin budu kuşbaşı doğranarak sade veya terbiyeli (marine edilerek) yapılır. Sade kuzu şiş nasıl yapılır: Kuzu eti iri veya orta irilikte kuşbaşı doğranır, metal şişlere veya çöp şişlere geçirilir, üzerine hafif tuz serpilerek pişirilir. İnsanlar yağlı kuzu etinin yağı yetmezmiş gibi, bir de şişlerin arasına kuyruk yağı geçirirler.

Bu tamamen insanın damak zevki ile ilgili, ne diyebiliriz. Kuzu şiş kebabı, kuzu çöp şiş kebap veya kuzu şiş daha çok terbiye edilerek pişirilir. Kuzu şiş terbiyesinde kullanılan malzeme ve baharatlar sınırsız. İnsan nasıl isterse, kuzu etini istediği malzeme ve baharatlarla terbiye eder.

Kuzu şiş hazırlandıktan sonra en önemli konu, pişirilmesidir. Ağızlara layık kuzu şiş, öncelikle kömürlü mangalda pişirilir. Mangal ateşinin harı geçtikten sonra, şişler dizilir ve hep aynı yönde çevrilerek pişirilir. Kömürlü mangal yoksa; evde bulunan herhangi bir ızagara aletiyle kuzu şiş pişirilir. Evde ızgara aleti de yoksa; mutlaka bir teflon tava vardır. Kuzu şişi hazırlarken, evde kuzu şişi nerde pişireceğinizi hesap etmeniz gerekir.

Tavada pişirecekseniz, kuzu etini çöp şişlere geçirmelisiniz ve tavanın boyutuna göre çöp şişleri kesmelisiniz. Tavayı ısıttıktan sonra, tabanını hafif yağlamalı ve çöp şişleri dizmelisiniz. Ocağın ateşini ise, baştan sona orta ateşe ayarlamalı ve şişleri çevirerek pişirmelisiniz. Pişirdiğiniz şişleri dürüm yapabileceğiniz gibi, tabağa koyup sebzelerle kebap görüntüsü verebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

taze yaprak nasıl haşlanır

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

ıslatmadan buğday pişirmek