bütün tavuk nasıl pişirilir


Bütün tavuk nasıl pişirilir? Bütün tavuk evde tencerede, düdüklü tencerede veya fırında haşlanır veya pişirilir. Fırında kızartılan tavuğun suyu olmaz. Bu yüzden tavuğun suyundan yararlanmak için en doğru yol, tavuğu tencerede veya düdüklüde pişirmek olacaktır. Bütün tavuğu tencerede pişirmek, tavuğun iriliğine göre; 1 ila 1.5 saat kadar uzun zaman alır. Düdüklü tencerede ise, bütün tavuk iriliğine göre 15 ila 20 dakika arasında pişer. Bütün tavuk, tencerede veya düdüklüde sade olarak pişirilebileceği gibi; patates, havuç ve soğanla birlikte pişirilebilir. Bütün tavuk düdüklü tencerede veya normal tencerede haşlarken suyun sıcak veya soğuk oluşu önemlidir.

Tavuk nasıl haşlanır? Marketten veya kasaptan alınan tavuk temizlenir, yıkanır ve süzülür. Pişerken şekli bozulmasın diye, iki budu ip ile bağlanır. Tavuk hangi tencerede haşlanacaksa, tencereye sırt kısmı alta gelecek şekilde tavuk konur, üzerini kapatacak miktarda su ve yeter miktarda tuz konur. İşte tencereye konulacak suyun soğuk ve sıcak oluşu, pişirilen tavuğun lezzetine büyük etkisi olur. Tencere veya düdüklü tencerede bulunan tavuğun üzerine soğuk su konursa; tavuk piştiğinde tavuk suyu daha lezzetli olur. Tencereya sıcak veya kaynar su konulursa; pişen tavuğun eti daha da lezzetli olur.