yassı kadayıf kızartması


Yassı kadayıf veya taş kadayıf kızartması birkaç şekilde yapılabilir. Yassı kadayıfı hazır olarak satın almışsanız eğer, üzerinde fazla işlem yapacağınız bir durum yok. Yassı kadayıfı olduğu gibi yağ içinde kızartmanız gerekir. Yassı kadayıfı kendini yoğurduğunuz hamurdan yapmışsanız, yassı kadayıfla çeşit çeşit yassı kadayıf tatlısı yapabilirsiniz. Anlayacağınız; yemek yapma becerinizi ve hayal gücünüzü kullanarak, yassı kadayıfla harikalar yaratabilirsiniz. Yassı kadayıf icat çıkarmak için en uygun ve en basit tatlı çeşitleri arasında süper bir tatlı çeşitidir.

Hazır olarak yufkacıdan veya pazardan satın alınmış yassı kadayıf, fazla kızgın olmayan kızartma yağı içinde yumurtaya bulanmış olarak kızartılır. Üç tane hazır yassı kadayıf için bir tane tavuk yumurtası yeter. Önemli olan yumurtanın çok iyi çırpılmış olması gerekir ki, yassı kadayıf yağ içinde kızartılırken saçak yapmasın. Saçaklı tatlı yerken çok hoş olmaz, en azından ben öylesi bir tatlıyı yemek istemem. Yumurtaya bulanmış yassı kadayıf, orta ateşte fazla kızgın olmayan yağ içinde önlü arkalı 2 dakikada kızartılır. Kızartılan yassı kadayıf soğuk şerbete atılır.