süzme yoğurttan peynir yapımı

Evde süzme yoğurttan peynir yapımı kolay, çok kolay. Yeter ki elinizde yoğurdunuz olsun ve onu süzme yoğurda çevirin. Birinden bu sözleri dinlemiş olsaydım; anında, yenecek başka peynir çeşiti bulamadın mı deyiverirdim. Fakat, iş peynir çeşiti olmakla kalmıyor. Bütün mesele, elde ekşimeye yüz tutmuş yoğurdun değerlendirmesine gelince akan sular duruyor. Evde kullanmak için fazla miktarda yoğurt yapıyorsanız bir gün yoğurdunuz başınıza sorun olur. Bir nedenle, yoğurdunuzu hesapladığınız süre içinde tüketememişinizdir.


Uzun süre bekleyen yoğurt haliyle ekşimeye başlar. Çünkü yoğurdunuz organiktir, organik. Tam da bu noktada yoğurdunuzu kurtarmak için imdadınıza süzme yoğurt yapımı yetişir. Bez bir torba içine koyduğunuz ekşi yoğurdunuzu bir yerlere asar ve süzülmesini beklersiniz. Yoğurdunuzun miktarına göre yoğurt bir iki gün içinde süzülür. Süzme yoğurdu peynire döndürmek için baskılamak gerekir. O da şöyle; süzme torbasının üzerine ağırlık koyun ve suyunu dışarıya salmasını bekleyin. Resimde görünen o şey, yoğurt peyniridir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 su bardağı kuru fasulye kaç kişilik

1.5 su bardağı pirince ne kadar su konulur

ıslatmadan buğday pişirmek

taze yaprak nasıl haşlanır