fırında tavuk sosu nasıl olur


Fırında tavuk sosu nasıl olur? Fırında piliç veya tavuk kızartmak için binbir çeşit sos tarifi vardır. En basiti bütün tavuk veya piliçin üzerine ve içine karabiber, tuz ekildikten sonra yağ sürülür. Bu şekilde soslanan tavuk veya piliç fırında kızartılır. Bu sostan başka yoğurt, sıvı yağ, domates ve biber salçası, karabiber, toz kırmızı biber ve tuz ile hazırlanan sos tavuk veya piliçe sürüldükten sonra kızartılır. Bu soslarda kullanılan malzemelerin dışında sos'a soğan suyu, sarımsak suyu, süt, kimyon ve kekik eklenerek sos hazırlanır.
Şahit Numunesi 

Resimde görünen soslanmış bütün tavuk üzerine yoğurt, süt, biber salçası, domates salçası, toz kırmızı (tatlı ve acı karışık) biber, ayçiçeği yağı, karabiber ve tuz ile hazırlanan sos sürülmüştür. Fırında tavuk kızartmak için hazırlanan sos malzemeleri kişinin damak zevkine göre değişebilir. Bu sebeple, her insan kendine göre; seçtiği malzemeleri kullanarak bir sos hazırlar ve tavuğun üzerine sürer. Sos hazırlarken malzeme ölçümleri (sıvı yağ, yoğurt süt için) çorba kaşığı, salçalar için (tatlı Kaşığı), baharatlar için (çay kaşığı) kullanılarak yapılır.