sucuk köftesi


Bu sucuk köftesi tarifi, sucuk yapımında kullanılan reçete ile bire bir ölçülerde hazırlanmıştır. Anlayacağınız gibi, bu köfteyi pişirip yediğinizde kaliteli bir sucuğun pişmiş halindeki lezzet ve aromayı tadacaksınız. Önemli olan, tarifime harfiyen uymanızdır. Köfte yapımında kullanılacak kıymanın dana döş etinden çekilmiş olması çok önemlidir. Yapacağınız sucuk köftesinin kıymasını alırken, dana döş etini tercih etmeniz ve kıymayı tek seferde, makinenin iri gözünde çektirmiş olmanız gerekir. Bundan sonrasını tarifime bırakın yeter.

Sucuk köftesi nasıl yapılır? Yarım kilo dana döş etinden çekilmiş kıyma, havanda dövülmüş bir baş sarımsak, bir çorba kaşığı dolusu (tercihinize bağlı acı tatlı) toz kırmızı biber, bir çorba kaşığı dolusu kimyon, bir çorba kaşığı (silme doldurulmuş) tuz, bir çay kaşığı dolusu karabiber, bir çay kaşığı silme doldurulmuş yeni bahar ve elinizde varsa; birer fiske toz karanfil, toz tarçın olabilir. Bütün bu malzemeleri on dakika yoğurun ve (aciliyetiniz yoksa) bir gece dolapta bekletin. Sabah iki çorba kaşığı musluk suyu koyun tekrar yoğurun, köfte yapın ve pişirin.