hindistan cevizi kurutma


Hindistan cevizi kurutma, ya da evde hindistan cevizi nasıl kurutulur. Hindistan cevizini kurtmak için, kabuğun içerisindeki etli kısmı ortaya çıkarmak gerekir. Bu iş hiçte kolay bir iş değildir, ama yine de çıkar. Hindistan cevizinin dış kısmı sert kabukla kapıldır. Bu kabuğun örttüğü beyaz etli bölümün içi boştur. Bu boşlukta cevizin suyu bulunur. Bu su, Hindistan cevizi sütü değildir. Hindistan cevizi sütü, cevizin beyaz etli kısmından elde edilir. Hindistan cevizi sütü evde nasıl yapılır? konusunu şimdilik gelecek bir zamana bırakıyorum. Gelelim cevizin suyu nasıl çıkarılır: Hindistan cevizinin tepe kısmında üç tane benek vardır. Bu beneklerden bir tanesinin kalınlığı oldukça zayıftır. İşte bu beneği bıçak ucuyla delerseniz, cevizin suyunu bir kaba boşaltabilirsiniz.

Hindistan cevizinin suyunu boşalttıktan sonra, sıra geldi kabuğunu yarmaya. Cevizin kabuğu benim yaptığım gibi demir testeresiyle kesilir veya büyük bir bıçak kulanılarak yarılır. Sonuç olarak; hindistan cevizinin içine ulaştıktan sonra, etli kısım bıçak ucuyla çizilir ve çıkarılır. Çıkarılan etli kısım rendelenir. Rendenin ince kısmını kullanırsanız, cevizin kuruması daha çabuk olur. Rendelenmiş hindistan cevizi evde iki yöntemle kurutulur. Hindistan cevizi rendesini açık havada kurutabilirsiniz. Bu yöntem uğraştırcı ve fazla zaman alıcı yöntemdir. Kolay olanı ise, rendelenmiş cevizi evdeki fırında kurtmaktır. Rende ceviz yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır, 50°C ila 55°C derece arasında üç saat içinde kurutulur.